Παντεσπάνι Άσπρο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 17:59
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 13365
Selenia

Εύκολο παντεσπάνι με άρωμα βανίλια που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τούρτα ή κορμό.

pantespani
1 τούρτα ή 1 κορμός
30 λεπτά
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 Αβγά
1 φλ.τσ. Ζάχαρη
1 βανίλια
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά στο υπόλοιπο μείγμα. Το βάζουμε σε ταψί με βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 30'(ή ανάλογα με το φούρνο μας).

 Μικρά μυστικά 
Αν το χρησιμοποιήσουμε σε τούρτα το βάζουμε σε ταψί 30-32 εκ. και αφού κρυώσει το κόβουμε σε τρία κομμάτια και βρέχουμε το καθένα με ένα πινέλο με το σιρόπι της συνταγής μας. Αν είναι για κορμό σε ταψί του φούρνου.