Κέικ Σοκολάτας με Γλάσο Μόκας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 15:16
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4965
Selenia

Τέλειο σοκολατένιο κέικ με καρύδια και πλούσια γευστική επικάλυψη από γλάσο μόκας!!

nophoto
1 τετράγωνο ταψί 20-22 εκ.
30'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Κέικ:
1/2 κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κούπα αλεύρι
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
1/2 κούπα γάλα
1 βανίλια
1/2 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα

Γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ. σοκολάτα κουβετούρα, λιωμένη
2 βανίλιες
1/4 της κούπας νες καφέ
 Εκτέλεση 
Βάση κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να αφρατέψουν.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμεε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Το προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά να ενωθούν. Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και τα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά, όσο χρειάζεται για να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί 20-22 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 30' περίπου, ή μέχρι τα άκρα να αρχίσουν να ξεκολλάνε από το ταψί και το πάνω μέρος να επανέρχεται όταν το πιέζουμε ελαφρά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Γλάσο: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη σοκολάτα και τη βανίλια. Ρίχνουμε τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω στο κέικ και το απλώνουμε να πάει παντού. Κόβουμε το κέικ σε τετράγωνα κομμάτια.

 Μικρά μυστικά 
Είναι καλύτερα να ανακατέψουμε το μείγμα μας με το χέρι (όχι με μίξερ) και να μην το παραχτυπήσουμε, για να έχει το γλυκό μας πιο πλούσια και κρεμώδη υφή.

Σχετικές συνταγές