Τσιζκέικ με Όρεο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 23:42
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7103
Selenia

Ένα νόστιμο τσιζκέικ με τέλεια μπισκοτένια βάση και κρέμα με γέμιση από μπισκότα όρεο!!

nophoto
12-16
50'-60'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
45 μπισκότα όρεο και λίγα ακόμη για το γαρνίρισμα
1/3 της κούπα βούτυρο, λιωμένο
230 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας ζάχαρη
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα κρέμα γάλακτος και λίγη ακόμη για το γαρνίρισμα
1-2 κ.γ. χυμό λεμόνι
2 βανίλιες
 Εκτέλεση 
Θρυματίζουμε 25-30 μπισκότα και τα ενώνουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν ζύμη. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί 20-23 εκατοστών και απλώνουμε στον πάτο και γύρω-γύρω τη μπισκοτένια ζύμη.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, ελαφρά χτυπημένα, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα (15-20) και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα μας.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50'-60'.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15'. Όταν κρυώσει εντελώς το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο και το γαρνίρουμε από πάνω με χτυπημένη κρέμα γάλακτος (σαντιγί) και μερικά μπισκότα χωρισμένα στη μέση.

 Μικρά μυστικά 
Γίνεται πιο νόστιμο αν μείνει στο ψυγείο για ένα βράδι πριν το σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές