Κέικ Σοκολάτας Γεμιστό με Κρέμα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013 17:05
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 8914
Selenia

Ένα διαφορετικό γευστικό κέικ σοκολάτας με γέμιση από κρέμα, ινδική καρύδα και φουντούκια!!

nophoto
12 μερίδες
Κέικ: 25’-30’, Κρέμα: 15'-18'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Κέικ :
225 γρ. κουβερτούρα
2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλ.τσ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ.τσ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
2 βανίλιες
1 φλ.τσ. γάλα

Κρέμα:
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 & 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
3/4 φλ.τσ. βούτυρο
4 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι ελαφρά
2 βανίλιες
2 & 2/3 φλ.τσ. ινδική καρύδα, τριμμένη
1 & 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένα φουντούκια
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 22-24 εκ. και βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο της.

Κέικ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Λίωνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι, εναλλάξ με το γάλα ανακατεύοντας απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο υπόλοιπο μείγμα. Ρίχνουμε τη ζύμη μας στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 25’-30’ ή μέχρι να ψηθεί. Το αφαιρούμε από το φούρνο και περνάμε απαλά ένα μαχαίρι γύρω από τα τοιχώματα του κέικ για να ξεκολλήσει από τη φόρμα. Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα για 15’ και κατόπιν ξεκολλάμε τη λαδόκολλα
Κρέμα: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το εβαπορέ, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τους κρόκους. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 3’-4’ ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνουμε για 12’-14’ ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα καραμέλας και να πήξει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την καρύδα το 1 φλ.τσ. φουντούκια και τις βανίλιες. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε περιστασιακά για 45’ μέχρι να κρυώσει και να αποκτήσει παχύρρευστη υφή για να απλώνεται.
Συναρμολόγηση: Όταν κρυώσει εντελώς το κέικ, σε 1 ώρα περίπου, το κόβουμε κατά μήκος. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα και απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα. Σκεπάζουμε από πάνω με το δεύτερο κομμάτι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και γύρω-γύρω. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλ.τσ. από τα φουντούκια.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να λιώσουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμμάτων: τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1/2 φλ.τσ. νερό, ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία για 1 με 1 & 1/2 λεπτά, όταν περάσει ο μισός χρόνος σταματάμε το φούρνο, ανακατεύουμε και τον ξαναβάζουμε. Όταν λιώσει και γίνει λεία η σοκολάτα, είναι έτοιμη.

Σχετικές συνταγές