Δροσερό Γλυκό με Ζελέ και Μπισκότα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 23:36
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7663
Selenia

Ένα γλυκό ψυγείου με ζελέ, φρούτα και βάση από τριμμένα μπισκότα. Είναι εύκολο, νόστιμο και πολύ ελαφρύ!!

nophoto
1 ταψί
7'-10'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Βάση:
300 γρ. μπισκότα τύπου Digestive, θρυμματισμένα
140 γρ. βούτυρο λιωμένο

Γέμιση:
250 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philidelphia)
250 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
50 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια

Επικάλυψη:
1 κουτί (2 φακελάκια) ζελέ φράουλας ή όποια άλλη γεύση μας αρέσει
20-25 Φράουλες (ή όποιο φρούτο προτιμάμε), κομμένες σε κομματάκια
 Εκτέλεση 
Ενώνουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα βαθύ ταψί, σε σχετικά λεπτή στρώση. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 7'-10' και κατόπιν αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί, προσθέτουμε τις φράουλες και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Πριν σταθεροποιηθεί απλώνουμε το ζελέ λίγο-λίγο πάνω στην κρέμα, ομοιόμορφα.
Το βάζουμε στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί εντελώς το ζελέ το σερβίρουμε.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε αντί για την κρέμα τυριού να ετοιμάσουμε και να βάλουμε 2 φακελάκια κρέμα βανίλιας. Επίσης μπορούμε να αφήσουμε τη βάση άψητη.

Σχετικές συνταγές