Μυρωδάτο Γεμιστό Κέικ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 16:10
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 96088
Selenia

Ένα κέικ λίγο διαφορετικό και πολύ νόστιμο, περιέχει γέμιση με άρωμα κανέλας σε στρώσεις!

myrodato-gemisto-keik
1 φόρμα κέικ
50'
200 & 180 βαθμούς C
 Υλικά 
360 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 & 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
5 αυγά
2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
4 φλ.τσ. αλεύρι
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Γέμιση:
100 γρ. βούτυρο
2 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 φλ.τσ. καρύδια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα
 Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο, εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το χυμό και το ξύσμα και τα χτυπάμε.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθούν.

Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε να ενωθούν.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα εναλλάξ στρώσεις από το μείγμα του κέικ και το μείγμα της γέμισης. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15' και στους 180 βαθμούς C για 35' ή μέχρι να ψηθεί το κέικ.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση 1 φλυτζάνι καρύδια και 1 φλυτζάνι αμύγδαλα. Το κέικ είναι έτοιμο όταν το τρυπήσουμε στο κέντρο του με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και βγει στεγνό.