Αφράτο Κέικ με Σπορέλαιο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 30
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 01:09
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 32283
Selenia

Ένα αφράτο και πολύ νόστιμο κέικ με σπορέλαιο που διατηρείται φρέσκο για αρκετές ημέρες!!

nophoto
1 φόρμα κέικ
30'
180 βαθμούς C

keik κέικ
 Υλικά 
6 αβγά
1 & 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 & 1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο
1 φαρίνα
2 βανίλιες
 Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά & τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5'. Ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και λίγο λίγο το αλεύρι και το ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα μας.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα που έχουμε αλείψει με σπορέλαιο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 30' ή μέχρι να ψηθεί το κέικ.

 Μικρά μυστικά 
Το κέικ είναι έτοιμο όταν βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγει στεγνό.