Σουφλέ πορτοκάλι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 21:45
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4330
Selenia

Ένα νόστιμο και αφράτο σουφλέ αρωματισμένο με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού!!

soufle-portokali
8 μερίδες
12'-15'
200 βαθμούς C
 Υλικά 
8 κ.σ. βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη & 1 κ.γ. ακόμη για τη μαρέγκα
1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 & 1/2 της κούπας γάλα
4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
6 κρόκοι και 8 ασπράδια (σε θερμοκρασία δωματίου)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε 8 φορμάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1'. Κατόπιν αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να έχουμε μία λεία κρέμα. Το ξαναβάζουμε στο μάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1'-2' ανακατεύοντας συνεχώς. Το ξαναβγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν μέσα στο μείγμα μας, ανακατεύοντας δυνατά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μάζι με το 1 κ.γ. ζάχαρη . Παίρνουμε 1 κ.σ. από τη μαρέγκα και την ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε λίγο να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα και στη συνέχεια ενσωματώνουμε απαλά και την υπόλοιπη μαρέγκα. Μοιράζουμε το μείγμα μας στα φορμάκια, να είναι ακριβώς στο χείλος τους. Τα βάζουμε πάνω σε ένα ταψί και ψήνουμε για 12'-15' ή μέχρι τα σουφλέ να χρυσίσουν και να φουσκώσουν, αλλά να είναι λίγο υγρά ακόμη στο κέντρο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 Μικρά μυστικά 
Για να φουσκώσουν ίσια περνάμε ένα μαχαίρι γύρω-γύρω στην άκρη από κάθε φορμάκι. Το σουφλέ πρέπει να καταναλωθεί αμέσως.