Ρολό με κρέμα βανίλιας και καρύδια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 00:08
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 8126
Selenia

Γευστικό ρολό με γέμιση από κρέμα βανίλιας και ψιλοκομμένα καρύδια

rolo-me-krema
1 ρολό
20'
190 βαθμούς C
 Υλικά 
Παντεσπάνι:
180 γρ. αλεύρι
180 γρ. βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
50 γρ. καρύδια (τριμμένα)
1 κ.γ. μπέικιν

Κρέμα:
180 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
75 γρ. καρύδια (τριμμένα)
 Εκτέλεση 
Παντεσπάνι: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν (κοσκινισμένα) και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε απαλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και βάζουμε από πάνω μία λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε και τη λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας ισιώνοντας το από πάνω για να είναι ομοιόμορφο. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20’. Πασπαλίζουμε μία πετσέτα με ζάχαρη άχνη. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το αναποδογυρίζουμε πάνω στην πετσέτα. Σιγά-σιγά το τυλίγουμε σε ρολό ξεκολλώντας παράλληλα τη λαδόκολλα.
Κρέμα: Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και το ξανατυλίγουμε σε ρολό (αυτή τη φορά χωρίς την πετσέτα). Το βάζουμε στο ψυγείο για 30’ και στη συνέχεια το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη. Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

 Μικρά μυστικά 
Όταν ξεκολλάμε τη λαδόκολλα πρέπει να το κάνουμε προσεκτικά για να μη σπάσει το παντεσπάνι μας. Στην κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε και 4 κ.σ. της σούπας χυμό πορτοκάλι και να έχουμε κρέμα πορτοκάλι. Επίσης και στο παντεσπάνι μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι.