Νόστιμο Μιλφέιγ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 11
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 18:15
Γράφτηκε από τον/την Lila
Εμφανίσεις: 11299
Lila

Ένα εύκολο και λαχταριστό μιλφέιγ με τραγανή σφολιάτα και νόστιμη κρέμα!

milfeig
10-15 τεμ.
περίπου 60'
170 βαθμούς C
 Υλικά 
1 πακέτο σφολιάτα
1 kg γάλα
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 αβγά
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
3 κ.σ. βούτυρο
380 ml κρέμα γάλακτος
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
 Εκτέλεση 
Σφολιάτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας πάνω σε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Τα ψήνουμε για 25'-30' μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα γυρνάμε από την άλλη μεριά, φορώντας γάντια κουζίνας τα πατάμε για να φύγει ο αέρας τους. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25'-30'. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 3 μέρη.
Κρέμα: Ζεσταίνουμε το μισό γάλα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε και τις βανίλιες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τη ζάχαρη, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε και το αλεύρι. Στο μείγμα με τα αβγά ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το μισό ζεσταμένο γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας και πήξει. Όταν δέσει η κρέμα την αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία ζελατίνα για να μην κάνει πέτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την ξαναχτυπάμε στο μίξερ. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με την κρέμα βανίλιας.
Βάζουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας σε μία πιατέλα και απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω. Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Θρυμματίζουμε τα άλλα δύο φύλλα σφολιάτας (με τα χέρια) και τα ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη ζάχαρη άχνη.

 Μικρά μυστικά 
Αν χρειαστεί για να πήξει η κρέμα ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Αν έχουμε φόρμα που ανοίγει στις διαστάσεις που θέλουμε, όταν στήνουμε το μιλφέιγ, το βάζουμε εκεί για να μην διαλύεται μέχρι να το σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές