Γλυκά ψωμάκια με σοκολάτα (Scones)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες / ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 22:45
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6762
Selenia

Νόστιμα αγγλικά γλυκά ψωμάκια με σοκολάτα, τα γνωστά scones. Φτιάξτε τα και απολαύστε τα για πρωινό!!

agglika-glyka-psomakia
12 ψωμάκια
10'
220 βαθμούς C
 Υλικά 
3 & 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 της κούπα βούτυρο (κρύο, κομμένο σε κομματάκια)
1/4 της κούπας κουβερτούρα (κομμένη σε κομματάκια)
4 αβγά
1/2 κούπα γάλα
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Ανακατεύουμε το
αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μίγμα να ψιχουλιάσει. Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και το γάλα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μίγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε ελαφρά για να ενωθούν. Ζυμώνουμε απαλά τη ζύμη για λίγο, σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Κατόπιν ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και με ένα κουπ πατ (ελαφρά αλευρωμένο) κόβουμε κύκλους 7 εκατοστών. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς C, για περίπου 10’ ή μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Αντί για κουβερτούρα μπορούμε να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μεταλλική σχάρα. Όταν κρυώσουν, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με κρυσταλλική ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη.