Εύκολο Banoffee

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Γλυκές πίτες/Τάρτες
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 23:48
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7370
Selenia

Ένα εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του Banoffee, που σερβίρεται σε ατομικά μπολάκια!

nophoto
8 μερίδες
10'-12'
 Υλικά 
2 πακέτα μπισκότα, τύπου Πτι Μπερ
1/2 κούπα βούτυρο, λιωμένο
2 & 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
5-6 μπανάνες
Κακάο σε σκόνη για πασπάλισμα

Καραμέλα:
1/2 κούπα βούτυρο
2/3 της κούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
 Εκτέλεση 
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, μέχρι να ψιχουλιάσουν. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 μπολάκια.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο. Όταν αρχίσει να λιώνει το βούτυρο ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε συνεχώς. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα μας, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 8'-10' ακόμα, μέχρι να πήξει η καραμέλα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει ελαφρά. Μοιράζουμε την καραμέλα στα μπολάκια πάνω από το μπισκότο.

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις μοιράζουμε στα μπολάκια πάνω από την καραμέλα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Τη μοιράζουμε, με ένα κορνέ, στα μπολάκια πάνω από τις μπανάνες.

Πασπαλίζουμε τα Banoffee μας με λίγο κακάο από πάνω.

 Μικρά μυστικά 
Θέλει να μείνει στο ψυγείο για 45'-60' πριν το σερβίρουμε. Αν θέλουμε κρατάμε λίγες μπανάνες για να γαρνίρουμε από πάνω τα γλυκά μας.