Ραγισμένα Μπισκοτάκια Σοκολάτας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 16
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 20:14
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7919
Selenia

Πεντανόστιμα μπισκοτάκια σοκολάτας που παίρνουν τη ραγισμένη τους όψη από τη ζάχαρη άχνη που τα κυλάμε πριν τα ψήσουμε!!

ragismena-mpiskota1
30-40 μπισκότα
10'-12'
200 βαθμούς C
 Υλικά 
300 γρ. αλεύρι
120 γρ.κακάο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. ζάχαρη, ψιλή
120 γρ. βούτυρο, παγωμένο σε κύβους
4 αυγά
2 βανίλιες
1/3 κ.γ. αλάτι
400 γρ. ζάχαρη άχνη
 Εκτέλεση 
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το βούτυρο και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να ψιχουλιάσει.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά μαζί με τις βανίλιες. Το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπόλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30'.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Βάζουμε την άχνη σε ένα μπολ. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τις ρίχνουμε στην άχνη. Τα κουνάμε λίγο μέχρι να καλυφτούν καλά. Τα βάζουμε στα ταψιά αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε για 10'-12'ή μέχρι να ψηθούν και να ραγίσουν από πάνω. Τα αφήνουμε 5' στα ταψιά να παγώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε πάνω σε σχάρες να κρυώσουν εντελώς.

 Μικρά μυστικά 
Η απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα όταν τα βάλουμε στο ταψί πρέπει να είναι 3-4 εκ. Όσο παγώνουν θα ραγίσουν περισσότερο. Διατηρούνται σε αεροστεγές, κατά προτίμηση μεταλλικό κουτί.