Σπιτικά Oreo

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013 21:38
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5646
Selenia

Φτιάξτε τα δικά σας νόστιμα σπιτικά μπισκοτάκια Oreo, με μια εύκολη και γρήγορη συνταγή!!

nophoto
25 μπισκότα περίπου
8'-10'
190 βαθμούς C
 Υλικά 
Μπισκότα:
1 & 1/4 της κούπας αλεύρι
1/2 κούπα κακάο
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα και 2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό

Γέμιση:
1/4 της κούπας βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 της κούπας μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
 Εκτέλεση 
Μπισκότα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Χτυπμάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε, να ενσωματωθούμ. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα πιέζουμε από πάνω ελαφρά για να πλατύνουν. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς C για 4'-5' κατόπιν τα γυρνάμε από την άλλη μεριά και τα ψήνουμε για άλλα 4'-5'. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση: Χτυπάμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη λίγη-λίγη, 1/2 κούπα κάθε φορά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε πάγωμα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Βάζουμε τη γέμιση σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Συναρμολόγηση: Παίρνουμε ένα μπισκότο βάζουμε με το κορνέ στο κέντρο λίγη γέμιση και καλύπτουμε με ένα άλλο μπισκότο. Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσει και να απλωθεί η γέμιση και στις άκρες του μπισκότου.

 Μικρά μυστικά 
Αν δεν έχουμε κορνέ, βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο των μπισκότων με ένα κουταλάκι.