Αρωματικά Μπισκότα Λεμονιού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 17:10
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7087
Selenia

Πολύ νόστιμα μπισκοτάκια με άρωμα λεμονιού!

biskota-lemonioy
40-50 μπισκότα
15'-20'
180-200 βαθμούς C
 Υλικά 
4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. βούτυρο, λιωμένο
2 αυγά
1 κρόκος χτυπημένος με 2-3 κ.σ. νερό για άλειμμα
1 & 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
Αλάτι στην μύτη του κουταλιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο & 4-5 κ.σ. από το χυμό του
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν/ Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και τα χτυπάμε να ενωθούν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Ενώνουμε τα δύο μείγματα σε δόσεις και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30'-1 ώρα.
Κατόπιν τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 0,5-1 εκατοστό. Κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε με κουπ πατ*.
Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί τα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

 Μικρά μυστικά 
*Εναλλακτικά κάνουμε τη ζύμη σαν μπαστούνι και την τυλίγουμε με λαδόκολλα ή μεμβράνη, αφού παγώσει την κόβουμε σε φέτες πάχους 1-2 εκατοστών.
Η ζύμη μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλεύρι.