Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 160-170 βαθμούς C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αβγά, το αλάτι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το ενσωματώνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα απαλά, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάλι, να πάει παντού.
Βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιές* από τη ζύμη πάνω τους. Αφήνουμε κενό ανάμεσα τους για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήνουμε για 12'-14', μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αβγά, το αλάτι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το ενσωματώνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα απαλά, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάλι, να πάει παντού.
Βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιές* από τη ζύμη πάνω τους. Αφήνουμε κενό ανάμεσα τους για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήνουμε για 12'-14', μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους.
Διαβάστε Περισσότερα...