Σοκολατένια cookies

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 17:21
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 9043
Selenia

Νόστιμα και αφράτα σοκολατένια cookies με κομματάκια σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα! Μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε!!

sokolatenia_cookies
30-35 τμχ.
12'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 & 1/2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 αβγά
2 & 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 της κούπας κακάο
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
200 γρ. σοκολάτα ή κουβερτούρα κομματάκια ή σε σταγόνες
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη βανίλια και ένα-ένα τα αβγά. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι λίγο λίγο στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας και τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας μέχρι να τελειώσει όλο.
Τα ψήνουμε για 12' και στη συνέχεια βγάζουμε τα cookies από το φούρνο, αλλά δεν τα μετακινούμε από το ταψί μέχρι να κρυώσουν.

 Μικρά μυστικά 
Τις κουταλιές που ρίχνουμε στο ταψί φροντίζουμε να έχουν αρκετό κενό αναμεσά τους, γιατί αλλιώς όταν φουσκώσουν θα κολλήσουν μεταξύ τους. Μπορούμε να ψήσουμε ένα ένα τα ταψιά με τα cookies στις αντιστάσεις ή να βάλουμε και τα δύο μαζί στον αέρα σε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία (περίπου στους 160-170 βαθμούς C). Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμη πολύ μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν θα έχουν την υφή των cookies. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί που κλείνει καλά.