Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο (κομμένο σε κομματάκια) μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με τα άλλα υλικά. Στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και κοσκινίζουμε πάνω της λίγο αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη μας πάνω και την απλώνουμε λίγο με τα χέρια μας. Κοσκινίζουμε λίγο ακόμη αλεύρι από πάνω της και σκεπάζουμε με δεύτερο κομμάτι λαδόκολλα. Στη συνέχεια την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε φύλλο πάχους 1-2 εκατοστά. Κόβουμε σε μπισκότα με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι του νερού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βάζουμε τα μπισκοτάκια μας για 8'-10' στην κατάψυξη. Βάζουμε το αβγό και το γάλα σε ένα μπολάκι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Κατόπιν τα βγάζουμε από την κατάψυξη και αν θέλουμε τα αλείφουμε με το μείγμα του αβγού. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15'-20' (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφράτα Μπισκοτάκια
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
- Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012 23:36
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 10141
Selenia
Αφράτα & νόστιμα μπισκοτάκια που φτιάχνονται εύκολα, χωρίς πολλά υλικά
40-50 κομμάτια
15'-20'
170 βαθμούς C
• • • • • •
Υλικά |
90 γρ. ζάχαρη άχνη
180 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Για το άλλειμα (προαιρετικά):
1 αβγό
1 κ.σ. γάλα
180 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Για το άλλειμα (προαιρετικά):
1 αβγό
1 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί θα σφίξει η ζύμη μας και δε θα γίνουν τα μπισκότα αφράτα. Αν η ζύμη κολλάει πολύ ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Περιμένουμε πρώτα να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί. Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και να προσθέσουμε 1/2 κ.γ. κανέλα. Τα διατηρούμε σκεπασμένα σε μεταλλικό κουτί.
Διαβάστε Περισσότερα...