Δίπλες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Χριστούγεννα
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 23:08
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5844
Selenia

Οι πιο νόστιμες, αφράτες και τραγανές δίπλες που έχετε δοκιμάσει!!

diples1
20-30 τμχ.
 Υλικά 
Ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
6 αβγά
Νερό (όσο σηκώσει η ζύμη)

Λάδι για τηγάνισμα (άφθονο)

Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 κ.σ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
2-3 γαρύφαλλα

Πασπάλισμα:
4-5 κ.σ. σουσάμι
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. ζάχαρη
 Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ, εκτός από το νερό. Τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5-1 εκ. Κόβουμε σε λωρίδες και όταν κάψει το λάδι τις ρίχνουμε μία μία μέσα στο τηγάνι μας. Με ένα πιρούνι τις γυρνάμε γύρω γύρω για να πάρουν σχήμα σπιράλ. Μόλις ροδίσουν ελαφρά τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε μία πιατέλα που έχει πάνω της χαρτί κουζίνας.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφού πάρει βράση το αφήνουμε για 5' με 7'.
Όταν το σιρόπι γίνει χλιαρό βουτάμε μέσα τις δίπλες μας για 2"-3". Στη συνέχεια τις αραδιάζουμε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα από: σουσάμι (το καβουρδίζουμε σε τηγάνι για 1'-2', μέχρι να ροδίσει ελαφρά), ζάχαρη, κανέλα.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να τις κόψουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Επίσης, αντί για σουσάμι μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.