Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 9
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πάσχα
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013 20:27
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6910
Selenia

Νόστιμη παραδοσιακή μαγειρίτσα, όπως τη φτιάχνει το Μεγάλο Σάββατο για το βράδυ της Ανάστασης η μαμά μου!

nophoto
6-8 μερίδες
50'
 Υλικά 
1 συκωταριά (περίπου 1 κιλό)
10-15 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
2 φλ.τσ. νερό, χλιαρό
2-3 μαρούλια, ψιλοκομμένα
1/2 φλ.τσ. ρύζι
2-3 λεμόνια, χυμό
1 αυγό
 Εκτέλεση 
Πλένουμε τη συκωταριά, τη ζεματάμε σε βραστό νερό και την κόβουμε κομματάκια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 3'-5' τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κατόπιν ρίχνουμε και τη συκωταριά και την τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε τον άνιθο και το μαϊντανό και τα σοτάρουμε και αυτά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το ένα φλυτζάνι από το νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να σιγοβράσει για 15'. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια, το ρύζι και το υπόλοιπο νερό. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30' ακόμη.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρά το αυγό, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και ρίχνουμε και 5-6 κ.σ. από το ζωμό της σούπας. Ανακατεύουμε καλά το αυγολέμονο με ένα πηρούνι. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις να πάρει 1-2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρεται ζεστή.

 Μικρά μυστικά 
Η συκωταριά κόβεται πιο εύκολα με ένα ψαλίδι κουζίνας.