Παραδοσιακά Κουλουράκια Πασχαλινά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 21
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πάσχα
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 00:59
Γράφτηκε από τον/την Lila
Εμφανίσεις: 18478
Lila

Παραδοσιακά γευστικά πασχαλινά κουλουράκια, είναι συνταγή της γιαγιάς μου και γίνονται πολύ νόστιμα!!

koulouria-pasxa
50-60 κουλούρια
20’-25’
170-180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
1 βανίλια
100 γρ. γάλα
1 κρόκος & 2 κ.σ. νερό, χτυπημένα ελαφρά για το άλειμμα
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε, να ενωθούν με τα υπόλοιπα τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς C για 20’-25’, μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Όταν τα βάζουμε στο ταψί, αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.