Αφράτα Πασχαλινά Κουλουράκια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 36
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πάσχα
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 22:30
Γράφτηκε από τον/την Andriana
Εμφανίσεις: 38390
Andriana

Αφράτα, νόστιμα και αρωματικά κουλουράκια, για να μυρίσει το σπίτι μας Πάσχα!

afrata-koyloyrakia-pasxalina
40-50 κουλούρια
18'-20'
190-200 βαθμούς C
 Υλικά 
1 κούπα βούτυρο
1 κουπα ζάχαρη
2 αβγά
1/2 κούπα γάλα
4 κ.γ. μπέικιν
1/3 φλ.καφέ σπορέλαιο
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκάλι
5-6 κούπες αλεύρι μαλακό

Άλειμμα
1 αβγό & 2 κ.σ. γάλα, ελαφρά χτυπημένα
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά, το γάλα και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα ή το έχουμε βουτυρώσει. Τα αλείφουμε από πάνω με το αβγό και το γάλα. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 18'-20'ή μέχρι να ροδίσουν τα κουλούρια μας.

 Μικρά μυστικά 
Ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι. Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαφρά λαδερή και μαλακή, δεν πρέπει να παραζυμωθεί για να είναι τα κουλούρια αφράτα.